Yhteystiedot

Suomen Kellomusiikki / The Finnish Bellmusic
Varsanpolku 4
70780 Kuopio
p. 044-2720468
kirkinen@dnainternet.net

KESKUSTELUPALSTA

Palstalla on tarkoitus keskustella kaikista käsikelloihin ja chimeskelloihin liittyvistä asioista. Palstalla voi esittä minulle myös kysymyksiä kelloihin liittyen tai lähettää vaikkapa terveisiä.

DOLCE JA KIDE YOUTUBESSA

Jyväskylän kirkkopäivillä esitettyä uutta suomalaista käsikellomusiikkia

Tietoa käsikelloista / Käsikellojen soittoa YouTubessa.

Tuotteet

MH 8MH 8 mallettia käytetään soitettaessa kelloja väliltä C 3 - F# 3.Lue lisää »
Share |

Käsikellot

Käsikellot on parasta hankkia omissa kuljetus- ja säilytyslaukuissaan. Perussetti sisältää kaksi oktaavia kelloja äänialaltaan G4-G6 eli g-g1 kahdessa laukussa, yhteensä 25 kelloa. (Soiva ääniala on okataavia korkeampi). On mahdollista toki hankkia yhdenkin oktaavin tai vain yksittäisen haluamaansa säveltä soivan kellon.

Kolmen oktaavin kellosarjaan on lisätty puoli oktaavia kelloja niin basso- kuin diskanttipuolelle. Kolmessa oktaavissa kelloja on yhteensä 37 ja ääniala C4-C7 eli c - c2. Neljän oktaavin settiin on taas lisätty puoli oktaavia niin bassoon kuin diskanttiin päästen äänialaan G3-G7 eli G - g2, jolloin kelloja on 49. Käsikellosettiä on mahdollista kasvattaa aina seitsemään oktaaviin saakka.  

 uusia_lokakuu_2oo4_049.jpg

amerikankuvia2007_313.jpg

Isojen bassokellojen soittaminen onnistuu ekaluokkalaisiltakin, ja se on mukavaa.

- - - - -
Käy lukemassa käsikelloista lisää englanninkielisestä wikipediasta. Suomenkielisessä wikipediassa ei käsikelloinstrumentista löydy vielä kirjoitusta.