Yhteystiedot

Suomen Kellomusiikki / The Finnish Bellmusic
Kipparinkatu 2 A 14
70840 Kuopio
p. 044-2720468
kirkinen@dnainternet.net

Tietoa käsikelloista / Käsikellojen soittoa YouTubessa.

Tuotteet

Chimeskellosarja koululuokalle, sisältää 16 chimeskelloaChimeskellosarja koululuokalle sisältää 16 chimeskelloa C5-A6 diatonista sekä F#5Lue lisää »
Share |

Käsikellot

Käsikellot on parasta hankkia omissa kuljetus- ja säilytyslaukuissaan. Perussetti sisältää kaksi oktaavia kelloja äänialaltaan G4-G6 eli g-g1 kahdessa laukussa, yhteensä 25 kelloa. (Soiva ääniala on okataavia korkeampi). On mahdollista toki hankkia yhdenkin oktaavin tai vain yksittäisen haluamaansa säveltä soivan kellon.

Kolmen oktaavin kellosarjaan on lisätty puoli oktaavia kelloja niin basso- kuin diskanttipuolelle. Kolmessa oktaavissa kelloja on yhteensä 37 ja ääniala C4-C7 eli c - c2. Neljän oktaavin settiin on taas lisätty puoli oktaavia niin bassoon kuin diskanttiin päästen äänialaan G3-G7 eli G - g2, jolloin kelloja on 49. Käsikellosettiä on mahdollista kasvattaa aina seitsemään oktaaviin saakka.  

 uusia_lokakuu_2oo4_049.jpg

amerikankuvia2007_313.jpg

Isojen bassokellojen soittaminen onnistuu ekaluokkalaisiltakin, ja se on mukavaa.

- - - - -
Käy lukemassa käsikelloista lisää englanninkielisestä wikipediasta. Suomenkielisessä wikipediassa ei käsikelloinstrumentista löydy vielä kirjoitusta.