Yhteystiedot

Suomen Kellomusiikki / The Finnish Bellmusic
Varsanpolku 4
70780 Kuopio
p. 044-2720468
kirkinen@dnainternet.net

KESKUSTELUPALSTA

Palstalla on tarkoitus keskustella kaikista käsikelloihin ja chimeskelloihin liittyvistä asioista. Palstalla voi esittä minulle myös kysymyksiä kelloihin liittyen tai lähettää vaikkapa terveisiä.

DOLCE JA KIDE YOUTUBESSA

Jyväskylän kirkkopäivillä esitettyä uutta suomalaista käsikellomusiikkia

Tietoa käsikelloista / Käsikellojen soittoa YouTubessa.

Tuotteet

MH 8MH 8 mallettia käytetään soitettaessa kelloja väliltä C 3 - F# 3.Lue lisää »

Keskustelu

Mikko LöppönenSoiton korkea taso10.9.2009 22:28
Käsikellot ovat suhteellisen uusi "laji" meillä Suomessa, mutta muualla maailmassa sillä on pitkät perinteet. Käsikellokuoro Dolcea pidetään meillä kotimaassa kuin myös ulkomaillakin hyvin tasokkaana kuorona. Mihin perustuu tämä korkeatasoinen käsikellojen hallinta ja soitanta? Suomessahan käsikellosoiton koulutus on vasta kehittymässä ja organisoitumassa.

Seppo KirkinenRe: Soiton korkea taso13.9.2009 13:13
Jari Sinkkonen sanoi joku vuosi sitten kuullessaan ensimmäistä kertaa käsikellojen soittoa, että kellojen soittaminen on kuin lasten psykiatrisen osaston tiimityöskentely parhaimmillaan. Tämä oli osuvasti sanottu ja olin kovin hyvilläni, että se näkyi vahvasti myös silloisen Dolcen ryhmän esiintymisessä ulospäin.

Käsikellokuoron, niin kuin kaikkien kuorojen, musiikillinen laatu perustuu yksilön musikkalisuuteen ja yksilön soittotekniikan hallintaan, mutta vielä enemmän koko ryhmän saumattomaan yhteistyöhön. Ryhmässä ei voi "sooloilla", jos esitettävään sävellykseen ei sooloa kuulu. Minulla on ollut ja on edelleen mukavia ja aktiivisia lapsia ja nuoria käsikellokuoroissa. Instrumentti on ollut itsellenikin uusi, mutta miellyttävä tuttavuus. Periaatteenani on ollut opiskella lasten ja nuorten kanssa yhdessä ja tehdä tasa-arvoisina "tutkimusretkiä" käsikellojen maailmaan. Yhdessä olemme löytäneet ja kokeilleet hyviä teknisiä oivalluksia, jotka ovat helpottaneet itse musiikin tekemistä. Välillä olen auttanut soittajia oivaltamaan asioita ja välillä soittajat auttaneet minua. Vuorovaikutus on ollut välitöntä ja huumorilla höystettyä. Dolcelaisille on vuosien varrella käynyt pitämässä mestarikursseja Jukka-Pekka ja Melissa Vainio Yhdysvalloista sekä Aivar Mäe Tallinnasta. Nämä ovat olleet mukavia yhdessäoppimisen hetkiä.

Omalla kouluttautumisellani instrumentin hallintaan on myös suuri merkityksensä, mutta lasten ja nuorten kanssa toimiessani en tahdo sitä puolta tuoda esille. Se on tarpeetonta. Tärkein asia on saada ryhmä toimimaan yhdessä yhteisen päämäärän eteen. Oma kuoronjohtamisen filosofiani on se, että kuoronjohtajan tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Tällä metodilla kuoron jokainen jäsen joutuu ottamaan vastuuta omasta itsestään. Kun kaikki tuntevat oman vastuunsa ja oman tärkeän merkityksensä koko ryhmän toimintaan niin lopputulos on sen ryhmän paras mahdollinen.

Yksinkertaista:) Olen kyllä harjoituksissa jonkun vaikean kappaleen yhteydessä nuorille muistellut keskikoulun ruotsinopettajaani, jolla oli kolme hyvää neuvoa ruotsinkielen opiskeluun: työtä, työtä ja työtä. Sama pätee käsikellojen soittoon:)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: